Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
PsihiatrieNucet ASP
Data inscrierii: 28/07/2007 Mesaje: 5 Locatie: Nucet, Bihor
|
Trimis: Vin 08 03, 2007 3:03 pm Titlul subiectului: durata medie spitalizare pe trim, semestru |
|
|
la calculul duratei medii de spitalizare pe trimestru , semestru - Exbugetul o calculeaza gresit , insumeaza aflatii + intratii pe fiecare sectie in fiecare luna , ori la calculul DMS pe trimestru , semestru , se insumeaza aflatii la inceputul perioadei de calcul plus intratii in perioada de calcul ( ex: aflatii la inecpultul lunii ianuarie plus internatii din ianuarie , februarie , ..... , etc ) asa este corect .
Ce facem in acesta situatie , cand programul are formula gresita ? |
|
Sus |
|
 |
adiilie Moderator
Data inscrierii: 27/06/2007 Mesaje: 706
|
Trimis: Vin 08 03, 2007 7:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Se cunoaste acest aspect si de catre cei de la MS, important e ca datele sunt corecte pentru raportare. Intr-o versiune urmatoare se va corecta la nivel de raport calculul acestui indicator. |
|
Sus |
|
 |
dborsanu Utilizator +
Data inscrierii: 02/07/2007 Mesaje: 58 Locatie: Iasi
|
Trimis: Lun 08 06, 2007 10:57 pm Titlul subiectului: Statistica |
|
|
Nu sunt de acord cu dl AdiIlie ca sunt corecte datele.
DATELE SUNT CORECTE IN MASURA IN CARE REFLECTA EXACT MISCAREA BOLNAVILOR IN SPITAL, CARE E LITERA DE LEGE PENTRU INDICATORII STATISTICI. |
|
Sus |
|
 |
Cristiana Ciortea Utilizator +
Data inscrierii: 11/07/2007 Mesaje: 203 Locatie: SCJU-CJ
|
Trimis: Lun 08 06, 2007 11:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Datele pot fi corecte la nivel de luna, dar nu mai sunt corecte la nivel de perioada (trimestru, semestru,an). Ar trebui modificata formula de calcul, desi nu mi-e clar cum se poate face asta. |
|
Sus |
|
 |
dborsanu Utilizator +
|
Trimis: Lun 08 06, 2007 11:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
De acord cu Dvs, doar ca problema trebuie solutionata de cei care au facut partea de analiza a acestui soft. |
|
Sus |
|
 |
Cristiana Ciortea Utilizator +
Data inscrierii: 11/07/2007 Mesaje: 203 Locatie: SCJU-CJ
|
Trimis: Sam 08 11, 2007 12:40 am Titlul subiectului: |
|
|
Cred ca cei de la minister au fost prea optimisti cand au luat hotararea implementarii acestei aplicatii la nivel national. Sunt prea multe lucruri intelese diferit, definite diferit...
O astfel de aplicatie e o chestie ambitioasa, buna in fond si gresita in forma...
Aplicatia DRG a fost testata pana la implementare mai bine de un an de zile, chiar in sptalul nostru. Si tot nu e perfecta. |
|
Sus |
|
 |
dborsanu Utilizator +
|
Trimis: Sam 08 11, 2007 1:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cred ca ar fi fost foarte util de consultat colegii din tara, de la spitale si CAS, asupra deficientelor intilnite la aplicatia veche 2002-2004, si NU de implementat brutal, asa cum s-a procedat acum.
De fapt, nici pina la data de azi e clarificat a cui e responsabilitatea aplicarii minunatului ordin comun MS/CNAS. Suntem cobai, dar macar sa stim. |
|
Sus |
|
 |
|